Dizájn recepciós pult? Van ennek értelme?

Mindenképpen igen a válasz. Amikor ugyanis belépünk egy irodaházba, vagy akár egy orvosi rendelőbe, a recepciós pult az első, amit megpillantunk. Ez az, amivel az ügyfelek, az oda betérő páciensek először találkoznak.
Azt is mondhatjuk, hogy ez az a pont, ahol kialakul ki az első kép a cégről, ez jelenti az első benyomást. Mennyire más az érzet, ha ebben a pillanatban egy dizájn recepciós pult tárul az oda belépő elé!
Azt mondják, hogy az első benyomás nagyon fontos. Főleg azok számára, aki hasonló helyeken jártak, és más kép fogadta őket. Egy dizájn recepciós pult az első pillanattól tükrözi az adott cég, iroda, rendelő, vagy pénzintézet teljes egészét. Egy dizájn recepciós pult képes visszaadni az adott cégre jellemző színeket, stílust. Egy jó dizájn recepciós pult a márkaépítés egyik eszköze, azon túl, hogy már első pillanatra bizalmat építhet az ügyféllel.
Ennek ellenére persze még elég sokan úgy gondolkodnak, hogy megelégszenek egy sorozatgyártásban készült darabbal.
Mi mindenkinek azt javasoljuk, hogy az a legjobb választás, ha saját ízlésükre formálják, egyedi stílusban, ezzel is erősítve az ügyfelekben kialakuló első benyomást, egy orvosi rendelő esetén pedig a bizalmat.

Milyen egy jó dizájn recepciós pult?

Amikor recepciós pultot tervezünk, sok tényezőt kell figyelembe venni, illetve fontos a rendelkezésre álló terület, a pult elhelyezkedése.
Milyen legyen egy dizájn recepciós pult mérete? Természetesen erre a kérdésre maga a rendelkezésre álló terület, illetve az adott helyszín mérete fogja megadni a választ.
Legyen ez bármekkora, kicsi, szűk, tágas tér, az általunk alapanyagként használt akril tulajdonságaiból adódóan bármilyen méret elképzelhető.
Érdekes, de a nagy terek nagyobb kihívást jelentenek. A szépsége ennek a kihívásnak viszont az, hogy ez esetben egy dizájn recepciós pult a nagy térben a legjobb terep arra, hogy megmutassuk az akril nyújtotta lehetőségeket.
Például a bevásárló központokban található, futurisztikus formatervezésű, óriási méretű dizájn recepciós pult, vagy információs pult megvalósítása a lehetetlen kategóriájába tartozna, ha nem akrilt használnánk alapanyagként. Gondoljunk csak bele! Egy ilyen dizájn recepciós pult lehet akár tíz méter hosszú is. És nem feltétlenül csupa egyenes vonalú elemből van felépítve.