3+1 tipp hogyan válasszunk konyhabútort - akrilbutor.hu

A konyha – habár funkcióját tekintve csupán csak egy helyiség, ahol az ebéd készül – tökéletes berendezéssel ennél sokkal többé válhat; egy hely, amire büszkék vagyunk, egy hely, ahol szeretünk időt tölteni, ahol jól érezzük magunkat. Nem mindegy tehát, hogyan és mivel rendezzük azt be. Mai cikkünkben a tökéletes bútorok kiválasztásához szeretnénk néhány hasznos tippet adni.

1. Ne csak a funkciót tartsd szem előtt!

Mind a különböző bútorboltok kínálatában, mind pedig a bútorgyártók egyedi darabjai között találunk olyat, ami tökéletesen beilleszthető a konyhánkba, azonban a hely kihasználása és a főzés lehetőségén kívül túl sok érzelmi hátteret nem képes biztosítani. Azonban, ha belegondolunk, láthatjuk, egy konyha sokkal több ennél. A konyha egy élettér, ahol indítjuk a napot egy kávéval, ahol megvendégeljük a rokonainkat, vagy ahol egy dolgos nap végén megosztjuk az élményeinket szeretteinkkel. Nem elég tehát, ha van hol megfőzni a vacsorát, fontos, hogy praktikusan legyenek elhelyezve a dolgaink, valamint, hogy az évek alatt ugyanolyan tartósak és hibátlanok maradjanak. Így válhat a konyhánk végül lakásunk büszkeségévé.

2. Fontos az ergonómia!

Fontos, hogy konyhánkat a fentebb említett tényezőkön túl az ergonómia figyelembevételével rendezzük be. Törekedjünk arra, hogy konyhánk tágas legyen, de mégis minden kézre álljon. Ezzel nem csak a konyhai balesetek száma lecsökkenthető, de a felesleges mozdulatoktól is megkímélhetjük magunkat. Ezen felül fontos a bútorokat testre szabni, így például megnézni, hogy ki az, aki a legtöbb időt fogja a konyhában tölteni és az ő magasságához beállítani a pult magasságát is.

3. Figyeljünk oda az anyagválasztásra!

Főként a bútorlapok tervezésénél fontos az anyagválasztás, hiszen ezzel adjuk meg a helyiség stílusát. A színek mellett meghatározó szerepet játszik maga az anyag és annak felületkezelése. A külsőségeken kívül pedig természetesen itt is figyelembe kell vennünk az adott anyag tartósságát is. Az akril anyag strapabíró és nagy előnye, hogy utólag is javítható, ha sérülés érné, ráadásul teljesen a saját igényeink szerint lehet kialakítani az akrilból készült bútorokat.

4. Fontos a megvilágítás!

Mivel a konyha többnyire – akármennyire is furcsán hangzik elsőre – munkaterület, ezért fontos, hogy egészségügyi szempontból is megfelelő legyen. Éppen ezért a természetes fénynek hatalmas szerepe van, hiszen a mesterséges megvilágítás hosszútávon nem tesz jót a szemünknek. A legszerencsésebbek tehát a nyugati fekvésű konyhával rendelkezők, mivel ezen az oldalon jön be a legtöbb természetes fény.

Láthatjuk, hogy nem is olyan egyszerű kiválasztani a tökéletes bútorokat a konyhánk számára, azonban a fenti pontok betartásával egy személyre szabott, az igényeinket teljes mértékben kiszolgáló helyiséget hozhatunk létre.

Reméljük, hasznosnak találtad a mai bejegyzésünket és tudtunk segíteni. Amennyiben szívesen megismerkednél közelebbről az akril anyaggal és az általa megteremthető – funkcionalitásában és szépségében egyaránt – tökéletes konyhabútorokkal, vedd fel velünk a kapcsolatot, mert a mottónk: Képzeld el, mi megvalósítjuk! Megtalálhattok minket Győrben címünk: Külső Sági út 4. További elérhetőségeink!