Konyhapult fontossága - minőség akril anyagból - akrilbutor.hu

Konyhapult mellett állni? Sokan nem gondolják, hogy mennyi valós időt töltünk a konyhában. És ha ez így van, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy a konyhapult az milyen!

A Konyhapult fontossága

Én nagyon sokáig nem tudtam, persze nem is számolgattam, de az utóbbi időben észrevettem, hogy a lakásomon belül, a konyha az a helyiség, ahol a legtöbb időt töltöm. Egyedül élek, így természetes, hogy magamnak főzök. Egyre inkább nyomasztott valami, aminek nem tudtam az okát.

Aztán rájöttem! Miután sokat állok a konyhapult mellet, kiderült, hogy az zavar! Mármint nem az, hogy ott állok mellette, hanem annak a minősége. A funkcionalitás és hatékonyság rendben van, de az esztétikum az sajnos nem.

A konyhabútor sok esetben a lakás legfontosabb látványeleme. Ennek belül pedig természetesen a az egyik leghangsúlyosabb eleme a konyhai munkafelület és a konyhapult.

Ami nálam volt, az a hagyományos, vastag pozdorjából préselt konyhapult. Itt-ott már töredezett a külső réteg, beszivárgott a víz, egyszóval nem volt szép látvány, és praktikus sem.

Úgy döntöttem, hogy kicserélem. Ha a konyhapult új lesz, akkor már nem akarok kompromisszumokat sem formában, sem kialakításban, sem színben.

Panelban lakom, a hely nem túl nagy, tehát vannak határok. Egy barátom javaslatára felkerestem az Akril Bútor Kft.-t, mert az anyag, amit ők használnak az maga a csoda. Onnan tudom, hogy utána olvastam.

Mit kell tudni az akrilról?

Speciális, hőre lágyuló anyag, amely nagyon jól formázható, könnyen alakítható.

További jó tulajdonsága, hogy az akril tartós alapanyag, ellenáll a víznek, savnak, lúgnak és antibakteriális.

Az én szempontomból az is kiemelendő, hogy óriási színválasztékkal rendelkeznek. Szinte nem létezik olyan szín, még az effekteket is beleértve, melyből ne tudnának bútort készíteni. A legtöbb természetes anyagot is képesek leutánozni.

Az én álmom a márvány konyhapult volt. Megoldották!

Eddig el sem tudtam volna képzelni, a konyhapult esetében létezik kompromisszumok nélküli megoldás. Az akrillal igen! Használhatósága és ergonómiája tíz pontos!

Bátran elmondhatom, hogy a legfőbb igényimet a víz- és hőállóság tekintetében, valamint a tisztítószerekkel szembeni ellenálló képesség is rendben van. És még az sem jelentett gondot, hogy mindezt egy szűk helyre kellett beépíteni!

További bejegyzések