Konyhai munkalap - akril butor - akrilbutor.hu

A konyhai munkalap a lakás dísze is lehet. Sőt! Az anyag megválasztásától függően, a csodát lehet létrehozni egy konyhában. Ha akril konyhai munkalap az elképzelése, akkor megvalósítjuk az álmait…

A szép konyha egyik alapja a konyhai munkalap, de akrilból, vagy fából esetleg kőből készüljön?

A konyhai munkalap megválasztása igen fontos tényező, mert ez a felület napi szinten igen sok igénybevétellel fog szembenézni, nem beszélve arról a fontos okról, hogy hosszú távra tervezzük.

Ezért mielőtt választanánk, vegyük szemügyre a termék előnyöket, vagy az esetleges hátrányokat a választás folyamán:

A jellegzetes és gyakran használt fa konyhai munkalap az, ami a legkönnyebben elérhető termék, nagyobb áruházakban is fellelhető. A gond csak az vele, hogy ez valójában faforgácslap, amit egy dekor réteggel vonnak be, ragasztva van tehát nem egy időtálló választás, nem beszélve a korrodálásról, ami a rosszul felhelyezett daraboknál gyorsan bekövetkezik. Létezik tömörfa kivitel is, ez ebben az esetben már nem az olcsó kategóriát képviseli.

A kő konyhai munkalap már egy költségesebb megoldás, de a stílust és esztétikát figyelembe véve jó döntés lehet. Időtállóság és karcállóság ebben az esetben sem kérdés, hogy megoldott, viszont az anyag keménysége miatt, oda kell figyelni az üveg és porcelánedényekre, amik egy csapódásnak köszönhetően könnyen eltörhetnek. Amennyiben erre esik a választás, óvatosan járjunk el a főzés előkészítésénél.

Az akril konyhai munkalap egybefüggő anyag, könnyen formázható és rugalmas, magas kopásállóság és karcállóság jellemzi. Akár egy komplex konyha is készülhet akrilból, a színválasztási skála is bőven ad lehetőségeket. Időtálló, nem korrodál és nem utolsó sorban az egyik fontos előnye, hogy könnyen tisztítható.

Mennyibe kerül a konyhai munkalap akrilból, fából, kőből?

A fából készült konyhai munkalap a faforgács ragasztott kivitel a legolcsóbb választás. Az árat a vastagság és a nagyság határozza meg, ami gyártókként és áruházanként szintén eltérő lehet. Amennyiben tömörfa kivitelt szeretnénk, ezek árai is szintén a mérettől függnek.

A kőből készült konyhai munkalap szintén több választási lehetőséget takar, készülhet:

  • mészkő,
  • márvány,
  • gránit,

kivitelben is. Ez esetben azonban a színválasztás függvényében nagyban eltérhetnek az árak is. Ez már egy költségesebb megoldás, amennyiben a mosogató tálca kivágásra kerül, csökken az anyag tartóssága ezért a vastagság ajánlott mértéke a 3 cm, ha ettől vékonyabbat választunk, sajnos könnyen eltörhet.

Az akril konyhai munkalap ára függ a kiviteltől, de ha csak a munkalapról van szó, a középmezőnyt képviseli.

További bejegyzések